Домакинска стъклария
начало | Домакинска стъклария
  • Термоустойчиво
  • Пригодено за микровълнова печка
  • Пригодено за миялна машина
Термоустойчиво потребителско стъкло, домакинска стъклария или просто “стъкло за кухнята и трапезата” – това са продуктите от Йена, които още от 1921 г. се продават на пазара под марковото име “Йенско стъкло”.

Традиционната марка “Йенско стъкло” е синоним на висококачествени и практични съдове, които се отличават с топлоустойчивост и неутралност към миризми и привкуси.

Продуктите са прекрасно пригодени за ползване в микровълнова печка, във фурна и върху котлон, за сервиране на горещи и студени ястия и напитки, за замразяване на твърди храни и за съхранение на продукти.

В съдовете от “Йенско стъкло” Вие можете да печете, готвите, варите и сервирате.

Продуктите от “Йенско стъкло” са устойчиви на нагряване до 450°С/842°F за дълго време и до 500°С/932°F за кратко време. В съдове от “Йенско стъкло” Вие можете да размразявате и замразявате, да съхранявате и след това да приготвяте ястията. Всичко това в един съд.

Съдовете от “Йенско стъкло” могат дд бъдат замразявани във фризер до -35°С/-31°F и имат устойчивост на температурни разлики до 150°С, която е три пъти по-голяма от тази на нормалното и на кристалното стъкло.

Приготвянето на храна в съдове от “Йенско стъкло” е здравословно и сигурно. Вие можете да наблюдавате какво приготвяте или съхранявате.

Съдовете от “Йенско стъкло” са химически неутрални, надеждни за съхранение на храна и не се оцветяват. Благодарение на гладката им повърхност с ниска порьозност съдовете от “Йенско стъкло” се почистват лесно и са хигиенични за употреба.

Стъклените тела са машинно издухани. За разлика от издуханите с уста артикули така се постига равномерна дебелина на стените и може да се гарантира устойчивост на темпертурни разлики от най-малко 150°С.

Новите високи технологии направиха възможно производството на топлоустойчиво плоско стъкло, от което се произвеждат и тави за печене.
 
Съдовете от “Йенско стъкло” са изпитани за употреба в миялни машини и са подходящи за микровълнови печки.

Продуктите от “Йенско стъкло”  са с високо качество и допринасят да направите ежедневието си по-функционално и по-красиво.

“Йенско стъкло” за всички случаи: печене, съхранение, сервиране и релаксиращо наслаждение на чай.

Асортиментът се разделя в зависимост от целта на приложението в различни тематични групи:

Напитки ТОПЛО & СТУДЕНО – това са разнообразни сервизи за чай и кафе, чайници със стъклен или метален филтър, подгреватели за чай, кани, чаени чаши, аксесоари за чай и за други горещи и студени напитки.

Печене, задушаване, готвене – това са мерителни кани, различни съдове за печене и сладкиши, мензури, комплекти за микровълнова печка, тави за печене и сервиране.

Съхранение & Сервиране – това са буркани за съхранение с уплътнени дървени капачета за запазване на ароматите, както и със стъклени капачета, камбани за сирене, купи за салати, купички, сосиери и чинии.

Подаръци – това са различни свещници и вази.

Резервни части – Съдовете са с унифицирани размери и резервните части са сведени до няколко групи – капачета, филтри, тела.

През 1887 г. в град Йена – Германия от съвместната работа на Отто Шот, Ернст Аббе и Карл Цайс се създава термоустойчивото боросиликатно стъкло, което има за времето си революционни стопански качества: устойчивост на висока температура, химическа и механична резистантност, неутралност на вкус и мирис. То намира своето място не само в оптическата и химическата промишленост, а заема своето място и в домакинствата като „Йенско стъкло”. От самото начало естетиката и оформянето играят изключително важна роля.

Термоустойчива домакинска стъклария се произвежда от 1921 до 2005 година в „родния” завод в град Йена, а от 2005 година в Трендглас Йена ГмбХ в град Шопрон – Унгария.

Домакинска термоустойчева стъклария, произведена от Jenaer Glaswerk – Германия и Тrendglas Jena GmbH - Унгария можете да намерите при нашите партньори в София и страната:
  • Дезигно Кюхе Арт Дизайн – София, бул.Васил Левски 4
  • Магазини „Домашен рай” – Варна, ул.Владислав Варненчик 48; бул.8-ми Приморски полк 76


Разгледайте каталога на Trendglas за 2014 г.
За нас За нас За нас