Влагоизмервателни уреди
начало | Влагоизмервателни уреди
Материали, чиято влажност може да се измерва с влагоизмервателните сонди на фирма Werne&Thiel sensorentechnik

Храни Мляно кафе Боб Ароматизатори Масло Фъстъци Плодов прах Плодови смеси Подправки Житни Хмел Лешници Гранулати Кафе на зърна Какао на зърна Картофено нишесте Картофен чипс Картофен протеин Картофен прах Сирена Сладкиши Царевично нишесте Царевични зърна Леща Брашно Маргарин Макарони Мляко на прах Марципан Тесто Гъби Ориз Малцови продукти Бадеми Соеви зърна Слънчогледово семе Тютюн(листа, рязан) Тестени изделия Соев шрот Сухари Захар Сол Химически продукти Акрил Ацетат Аскорбинова киселина Аспирин (прах,таблетки) Аминокиселини Бета-каротин - прах Бои и пигменти Варовикови окиси Лактоза Пластмаси (гранулат) Бариев карбонат Торове Хербициди Минерални вещества PVC (гранулат) Стронциев карбонат Омекотители Прах за пране Масла Захароза Други продукти Дървени въглища гранулат Семена Кафяви въглища Пясък за леярни Пясък и строит.м-ли Керамична маса (прах) Кокс (прах)


Портативен влагомер WM2
Портативен влагомер WM2

Уредът е преносим и надежден, измерването на влажността е независимо от температурата и химическия състав на материала. Използваният принцип на измерване чрез триизмерно електромагнитно поле, което прониква през обема на измервания обект позволява отчитане , което не се влияе от ориентацията на обекта по отношение на структурата на материала. WM2 позволява бързо, точно и надеждно оценяване на разпределението на влажността в измервания обект. Липсата на механично въздействие позволява измерване на влажността на материала и след окончателното обработване на детайли от него. Удобният дисплей позволява визуализиране на избрания вид дървесина и измерената влажност. Осветлението на дисплея улеснява работата в тъмни помещения и на неудобни места. За удобство уредът се самоизключва след 20 сек, за да пести батерията.

Приборът е програмиран за 18 вида дървесина и за замазки.

Технически характеристики:


Точност на измерването:

  • в областта 0-20% абсолютна влажност ±1% от стойността;
  • в областта 20-60% абсолютна влажност ±3% от стойността;
  • в областта над 60% абсолютна влажност ±5% от стойността.

Минимален размер на измервания детайл: ширина 60мм, дебелина 20мм.

Захранване: батерия 9V тип 6R22 (PP3)


Влагоизмервателна сонда FS1
Влагоизмервателна сонда FS1

Утвърдена стандартна сонда с твърд прикрепващ фланец. Сондата измерва в директен контакт на предната сензорна повърхност с измервания матерал налияната влажност на материала. При всяко измерване трябва да се съблюдава оптималната позиция за монтиране. Сондите могат да се доставят с различни защитни шайби. Това мове да бъде керамика (изключително устойчива на износване, трошлива), гума (устойчива на изтъркване, устойчива на удар) и тефлон (подходящ за хранителни продукти, лепи слабо материала). Стандартното изпълнение е с пластмасова шайба. Сондата има твърдо свързан непреместваем метален фланец с 3 отвора за прикрепване. Настройването към материала, който ще се измерва е много просто и практично с два тримерни потенциометра 0 и %. Тази възмовност за изравняване мове да се интегрира опционално в сондата, така, че освен захранването на уреда да не е нужен друг уред за оценка.


www.arnold.automation.de